U bent hier

Levering Atlas AGV aan diepvriesbedrijf

Een West-Vlaams diepvriesbedrijf heeft onlangs de Atlas AGV voor het automatisch transport van gestapelde groentenkisten (3-hoog) tussen twee automatische rollenbanen in dienst genomen.

De Atlas AGV volgt het ritme van 12 tot 15 per uur opgelegde transport opdrachten, en slaagt erin een topsnelheid te halen van 2,5 m/s. Dit is vergelijkbaar met een manuele dienstlevering. De Atlas AGV manoeuvreert hierbij niet alleen over aan afstand van 80 m, maar zorgt ook voor een aflevering van lasten aan een smalle loszone. Bovendien is de Atlas AGV met verstelbare vorken en side-shift systeem uitgerust wat positioneringtijden drastisch verlaagt en een stabiele en veilige opname van lasten verzekerd.

De Atlas AGV is uitgerust met Movanis EasyPilot software die het transport tussen los- en laadzone, opportuniteitsladen en tijdelijke stockage optimaliseert. Hierdoor zorgt de AGV voor een vlotte afhandeling (24/7) van de geleverde kisten, en heeft de kans op opstoppingen aan inputzijde en wachttijden aan de loszone drastisch verlaagd.

Movanis | Mijnwerkerslaan 14 - 3550 Heusden-Zolder - Belgium | Tel +32 11 71 10 70